IKONER
Et af de stilistiske træk ved TV 2’s ikonsystem er, at alle kanter har en 2° radius, ligesom TV 2’s logo. Det tilføjer ikonsættet noget af TV 2’s design-DNA og giver ikonerne et venligt og imødekommende formsprog, hvilket passer godt til TV 2.
Ikoner er en integreret del af visuelle systemer og gør det nemt at afkode funktioner og sammenhænge. Et ikonsystem skal være enkelt, præcist og vigtigst af alt konsistent. Konsistens opnås ved at følge et sæt prædefinerede regler såsom genbrug af elementer, brug af grid, størrelse og perspektiv. I udviklingen af ikoner er det vigtigt, at detaljeniveauet opretholdes: For få detaljer kan svække genkendeligheden, og for mange
detaljer gør det svært aflæseligt. “Dette er nogle af de overordnede parametre, jeg arbejder ud fra, når jeg udvikler ikonsystemer.”, udtaler designer, Mads Burchardt, som har designet TV 2’s ikonsystem. ”I udviklingen af TV 2’s ikoner har det været vigtigt for mig at overføre noget af TV 2’s design-dna til ikonerne. I det her tilfælde har jeg fundet inspiration fra kanterne i TV 2’s logo.”
DOWNLOAD IKONERNE
CREDITS
Ikonerne er udviklet af Mads Burchardt. Mads har tidligere udført arbejde for bl.a Disney, Vodafone, B&O Play, Coca Cola, Wired, Greenpeace, Education First,Travel and Leisure, Campaign Monitor, Google, ESPN, Vanity Fair, Rally, Zendesk og Walmart.
BESØG MABU.DK